Mestna knjižnica Idrija » Gradiva » Beatles: Osem dni na teden, 21.08.2018

Beatles: Osem dni na teden, 21.08.2018Torek, 21.08.2018, ob 21:00 – VSTOP PROST

Režija: Ron Howard / Scenarij: Mark Monroe / Nastopajo: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison, Larry Kane, Whoopi Goldberg, Elvis Costello, Eddie Izzard, Sigourney Weaver, Neil Aspinall, Richard Lester, Kitty Oliver, Howard Goodall, Jon Savage, Debbie Gendler/ 2016, Velika Britanija, ZDA / 137 min / GLASBENI DOKUMENTAREC

Navdušujoča dokumentarna kronika zgodnje koncertne kariere in meteorskega vzpona skupine The Beatles, časa neponovljive beatlomanije, ko so John, Paul, George in Ringo osvajali britanske, evropske in nato ameriške odre, da bi nazadnje obnoreli ves svet. 

Kratka vsebina

Ko si je nastop Beatlov v šovu Eda Sullivana ogledalo 73 milijonov Američanov, so dosegli največje občinstvo v zgodovini ameriške televizije. Njihova turneja je za vselej spremenila glasbeno industrijo in postali so večne ikone globalne pop kulture. Howardov dokumentarec, ki vključuje novo odkrite arhivske posnetke ter nove in stare intervjuje s člani skupine in številnimi sopotniki, na ozadju prelomnih družbenih sprememb in medosebne dinamike, humorja in tovarištva legendarne četverice zariše zgodnje in najbolj evforično obdobje v karieri skupine The Beatles. Čas koncertnih odrov in svetovnih turnej od prvih nastopov v liverpoolskem The Cavern Club na začetku 60. let do zadnjega koncerta v Candlestick parku v San Franciscu leta 1966, ko so se Beatli poslovili od koncertnih odrov in posvetili studijskemu eksperimentiranju.Projekcija je soorganizirana s Klubom idrijskih študentov.

Kinoprojekcija bo v torek, 21. avgusta 2018, ob 21:00 v Mejci.

V primeru slabega vremena bo projekcija potekala v Filmskem gledališču Idrija.

VSTOP PROST