Mestna knjižnica Idrija » Gradiva » Gospodična Nemitežit, 29.08.2018

Gospodična Nemitežit, 29.08.2018Sreda, 29.08.2018, ob 10:00

Režija: Emilie Deleuze / Scenarij: Emilie Deleuze, Marie Desplechin, Laurent Guyot po romanu Marie Desplechin / Igrajo: Léna Magnien, Patricia Mazuy, Philippe Duquesne, Catherine Hiegel, Alex Lutz / 2016, Francija / 90 min / NAJSTNIŠKA KOMEDIJA 

Najstniška komedija, ki so ji mladi iz različnih mest po Evropi skupaj podelili evropsko nagrado mladega filmskega občinstva 2016.

Kratka vsebina

Težko je biti star trinajst let in Aurore to izkuša prav vsak dan. Očitajo ji, da je trmasta, kljubovalna in jezikava, a ona ima le izdelane poglede na svet. In kar naprej od nje nekaj pričakujejo. Starša, da bo imela dobre ocene kot njena mlajša sestrica ali pa da bo lepa in priljubljena kot starejša. Učitelj francoščine, da bo brala zastarele debele knjige. Prijateljica, da ji bo v vsem uslužna. Da o fantih ne govorimo. Povabijo jo, da poje z njimi v glasbeni skupini, potem pa tik pred nastopom podvomijo v njen slog oblačenja in si drznejo deliti nasvete. A na srečo se Aurore ne da tako zlahka. Konec koncev ni razloga, da bi se morala počutiti grda, neumna in neuspešna. In če vztrajaš, se včasih vsaj za kak hip zazdi, da je življenje lahko tudi preprosto in lepo.
Film je del programskega sklopa V ŠOLSKE KLOPI. Cena karte je 3,00 €. Cena ogleda vseh treh predstav iz tega sklopa pa znaša 6,00 €.