Mestna knjižnica Idrija » Gradiva » 220 stopinj poševno

220 stopinj poševno: Preprosto, sveže in s kruhom pomazano


Avtor: Urška Fartelj

ZAKAJ 220 STOPINJ POŠEVNO?

Ker se pri 220 °C pripravijo naše najljubše jedi. Vonj sveže pečenega kruha ali hrustljavo zapečenih perutničk dom spremeni v 'naš dom'. Oboje pripravimo v pečici pri 220 °C. In če od prvih korakov naprej živimo po pravilih in hodimo skozi življenje z veliko prilagajanja naravnost, naj bo kuhinja prostor, kjer ustvarjamo po svoje, poševno. 
Pojdimo torej poševno, odkrivajmo nove okuse, kombinacije, znanje in bodimo srečni. Naj bo življenje polna skleda vsega dobrega!

»Hrana je kot dobro olje, od katerega je odvisno, kako bo tekel naš motor,« pravi Urška Fartelj, ki piše izjemno priljubljen kulinarični blog, zdaj pa je izdala še svojo prvo kuharsko knjigo, v kateri je zbrala 100 najboljših receptov, ki so preprosti za pripravo, okusni in družinam prijazni. Poskusite na primer pečeno bučno juho, lososa z mandlji in gratinirano cvetačo, čisto pravi bograč, ajdovo kašo z jurčki in slanino, brodet iz pečice, ponarejene Moto piškote, miške in še kaj …