Mestna knjižnica Idrija » Gradiva » Iskanje resnice o raku

Iskanje resnice o raku: Kaj morate vedeti o zgodovini, zdravljenju in preprečevanju raka


Avtor: Ty M. Bollinger

Knjiga Iskanje resnice o raku je kot nalašč za tiste, ki želijo preprečiti raka, kot za tiste, ki jim je bila diagnoza že postavljena in iščejo naravni protokol za zdravljenje. Raka se lahko premaga in Ty nam kaže kako.

Če se soočate z diagnozo raka, vam lahko ta knjiga pomaga pri odločitvi o vaših naslednjih korakih. Naše telo je oblikovano tako, da samo učinkovito odpravlja raka, če ima za to primerno okolje in so okoliščine prave. Vendar verjetno večina ljudi nima pojma, kaj to pomeni, ker nam tega nihče ne pove.

Če se že zdravite s kemoterapijo ali obsevanjem, vam lahko pomaga pri zdravljenju v tem obdobju.

Če ste samo radovedni in želite izvedeti, s čim lahko pomagate sebi in svojim bližnjim, vam bo razširila obzorja in vas navdihnila z resničnimi zgodbami uspešnega zdravljenja s terapijami in protokoli, ki jih tudi uradna medicina vedno bolj sprejema (nedavna Nobelova nagrada za imunoterapijo).

Če želite bolezen videti v novi luči, vam bo odprla oči.

Prva resnica je, da rak ni nujno smrtna obsodba in da za bolnika z rakom obstaja upanje.
Druga resnica je, da trenutni model uradnega zdravljenja raka (kemoterapija, obsevanje, operacija) ni zadovoljivo uspešen in še manj idealen.
Tretja in ne zadnja resnica je, da obstajajo uspešni protokoli, ki so ozdravili že na tisoče ljudi, obolelih za različnimi vrstami raka, in nimajo stranskih negativnih učinkov.

Ty Bollinger je na poti globalnega iskanja nabral neprecenljivo bogastvo informacij. Njegovi bistveni postulati so:
- poenotenje programa medicinskih šol je izvrglo stara zdravilska znanja (naturopatija, homeopatija, zeliščarstvo, …) in je za temelje zdravljenja vzelo farmacijo,
- bistvo obravnavanja raka je preprečevanje njegovega nastanka,
- naše telo je sposobno samozdravljenja, če ima na voljo primerno notranje okolje in prave razmere,
- ohranjanje zdravja in zdravljenje naj poteka v sodelovanju z razstrupljanjem, jačanjem imunskega sistema z zdravo prehrano in gibanjem ter doseganjem notranjega miru.

A na našo srečo vedno več terapij, o katerih govori Ty, ni več samo alternativen pristop k zdravljenju raka, ampak vedno bolj vzporeden.