Dobreknjige.si

Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno kakovostno literaturo. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljamo vse slovenske splošne knjižnice v sodelovanju z našimi bralkami in bralci, uporabniki portala.

 

O portalu

Knjižni projekt sta v okviru izvajanja posebnih nalog osrednjih območnih knjižnic pripravili Knjižnica Koper in Goriška knjižnica. S priključitvijo ostalih slovenskih splošnih knjižnic je kmalu prerasel v vseslovenski projekt nacionalnega pomena.

Spletni portal s celovitimi, neodvisnimi predstavitvami kakovostne literature, namenjen vsem, ki v poplavi literature iščete »nekaj res dobrega zase«.

Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno kakovostno literaturo. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljamo slovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z našimi bralkami in bralci, uporabniki portala o dobrih knjigah.

Splošne knjižnice s portalom »Dobreknjige.si« promoviramo branje in dobro literaturo, izpostaviti skušamo kvalitativni potencial knjižničnih zbirk, racionalizirati naše delo, prispevati k enakomernejšemu razvoju knjižnične dejavnosti, utrditi medsebojno sodelovanje in ne nazadnje – pritegniti želimo tudi vas, spoštovane bralke in bralci, k sooblikovanju naše knjižnične ponudbe.

 

Različni načini iskanja...

Da boste lažji našli »svojo dobro knjigo«

VSEBINSKI KRITERIJI – premišljena raznolikost iskalnih modulov odpira nove poglede na literaturo. Različne karakteristike vam pomagajo do za vas najprimernejše knjige.

HITRO ISKANJE – Rezultate iskanja pridobite s preprostim vpisom vsaj dveh začetnih črk iz priimka, imena, naslova, žanra ali nacionalnosti pisatelja v iskalno okence.

ISKANJE PO ABECEDI AVTORJEV IN NASLOVOV, ISKANJE PO ŽANRIH (literarne vrste in zvrsti) ali NARODNOSTI (nacionalni pripadnosti avtorjev), NAPREDNO ISKANJE, ISKANJE PO LITERARNIH NAGRADAH in nenazadnje ISKANJE PO PRIPOROČILIH KNJIŽNIČARJA.

 

Dobreknjige.si in Cobiss

Portal Dobreknjige.si in COBIB, vzajemni knjižnični katalog slovenskih splošnih knjižnic, sta obojestransko povezana. Spletne povezave do pripadajočih bibliografskih zapisov v COBIB-u omogočajo uporabnikom portala pregled in rezervacijo želenega leposlovja v izbrani splošni knjižnici in obratno, bibliografske zapise v COBIB-u dopolnjujejo spletne povezave celovitih vsebinskih opisov priporočenega leposlovja na portalu Dobreknjige.si.

 

Vabljeni k sodelovanju!

Ocenite knjigo, oddajte komentar, predlagajte dobro knjigo

Ob snovanju portala »dobreknjige.si« je bila posebna pozornost posvečena aktivnemu sodelovanju uporabnikov. Tako je mogoče oddati komentar, oceno in predlog dobrih knjig ter deliti priporočila preko družbenih omrežij. Priročna je tudi funkcija t.i. »knjižne police«, z možnostjo enostavnega upravljanja zasebnih knjižnih polic prebranih in/ali želenih knjig.

Vabimo vas torej k sodelovanju in soustvarjanju portala o dobrih knjigah. S komentiranjem in ocenjevanjem izbranih naslovov prispevate svoj pogled, utrjujete pluralnost in objektivnost portala.

 

http://www.dobreknjige.si/