Mestna knjižnica Idrija » Novice » Knjiga hvaležnosti

Knjiga hvaležnosti

Četrtek, 12. maj 2016

»KAJ BI STORILA, ČE TE NE BI BILO STRAH, DA SE BOŠ ZMOTILA, DA BOŠ ZAVRNJENA, DA SE BOŠ OSMEŠILA IN OSTALA SAMA?«

»NIČ NE DELA PROTI VAM, VSE JE TU ZA VAS!«

To so misli iz e-knjige Barbare Pust Knjiga hvaležnosti, ki smo jo v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija  predstavili 11. maja 2016.
Barbara Pust že deset let aktivno pomaga posameznikom in skupinam do boljšega, predvsem srečnejšega življenja. Z duhovno rastjo se je začela ukvarjati davno prej, ko je začela vaditi jogo. Tisto, kar je nekoč bila želja, izpopolniti in izpolniti svoje življenje, je preraslo v željo deliti to z drugimi. Njen cilj je postal razširjati srečo med ljudmi. 

                              "USTVARITE SI SVOJE ŽIVLJENJE"

Če imamo tehnike in orodja, zakaj si ne bi ustvarili takega leta, meseca, tedna in dneva, kot si ga želimo? Imamo to moč, svobodno voljo, da smo ustvarjalci svojih lastnih življenj. Čas je, da to izkoristimo v svoj prid.«

Barbara kot izredno pomembno izpostavlja zavest o svobodni volji. Mi smo tisti, ki lahko storimo vse kar želimo, če to hočemo. Moramo pa se zavedati, da sprememb ne bo brez opuščanja starih stališč, pogledov, prepričanj. 
Podnaslov knjige je Ljubezenska zgodba. Vsa sporočila, vse hvaležnosti nas peljejo k  temeljni vseobsegajoči resnici – ljubezni do sebe takšnih kot smo v tem trenutku, do upoštevanja sebe in odpiranja drugim ter svetu. Samo na ta način bomo prišli v energijsko izpolnjujoč stik z vsem, kar nas obkroža. Vesolju in ljudem bomo dali možnost, da bomo ljubljeni.


NULL