Mestna knjižnica Idrija » Projekti » Primorci beremo

Primorci beremo

Projekt Primorci beremo je zgodba o uspehu, ki letos poteka že enajsto leto. Primorske knjižnice bomo bralce nagovarjale k branju sodobnih slovenskih avtorjev. Letos smo na seznam uvrstili 62 proznih del in 13 pesniških zbirk. Na seznam smo uvrstili tudi izbor mladinskega leposlovja in s posebno oznako označili leposlovna dela, ki so v obliki elektronskih knjig dostopna na portalu Biblos. Na njem je tudi nekaj klasičnih del slovenskih avtorjev, ki se jih bomo letos spomnili ob okroglih obletnicah. Kot novost smo letos na seznam dodali nekaj strokovnih del slovenskih avtorjev.

 

Projekt se začenja 21. aprila in se bo zaključil s srečanjem z znanimi slovenskimi avtorji 11. novembra 2017.

 

Projekt v manjši meri sofinancira Javna agencija za knjigo RS, knjižnice pa se v tej akciji povežejo z založbami in knjigarnami, ki jim omogočijo nakup knjig po ugodnejših cenah.

 

Kdo lahko sodeluje?

Člani knjižnice, starejši od 15 let.

 

Kje lahko sodelujete?

V svoji osrednji knjižnici (v Ajdovščini, Idriji, Ilirski Bistrici, Izoli, Kopru, Novi Gorici, Sežani, Tolminu, Trstu ali Gorici) ali v kateri od podružnic osrednje knjižnice.

 

Kakšna so pravila?

Izberete lahko katero koli knjigo s seznama Primorci beremo, eno (prozno ali pesniško) delo slovenskega avtorja pa je lahko vaša izbira. Ob izposoji vprašajte za bralno znamenje, na katerega boste vpisali svoje misli in ocenili prebrane knjige.

Ko boste knjigo prebrali, jo skupaj z izpolnjenim bralnim znamenjem vrnite v knjižnico. Bralci, ki bodo do zaključka akcije prebrali pet proznih del in eno pesniško zbirko, bodo na zaključni prireditvi prejeli priznanje Primorci beremo.

 

Več o projektu: http://www.tol.sik.si/primorci-beremo/

 

Projekt Primorci beremo letos že deseto leto zapored poteka v 9 primorskih knjižnicah:

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin,

Kosovelova knjižnica Sežana,

Mestna knjižnica Izola,

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper,

Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica,

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija,

Lavričeva knjižnica Ajdovščina,

Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica in

Narodna in študijska knjižnica Trst s Slovensko knjižnico Damirja Feigla v Gorici