Mestna knjižnica Idrija » Filmsko gledališče Idrija » Kino abonma za mlade 2018/19

Kino abonma za mlade bannerAS

 

 

Kino abonma od mladih za mlade je nastal v sodelovanju z Gimnazijo Jurija Vege Idrija. Od oktobra do marca naslednje leto se boste smejali, čudili in trepetali ob šestih filmih, ki jih preveva sveža mladostna energija. 

Vpis abonentov bo potekal na blagajni Filmskega gledališča Idrija in bo možen od 17. septembra do 13. oktobra 2018. Blagajna bo odprta uro pred pričetkom kinopredstav iz rednega programa in med tednom po predhodnem dogovoru. Za dodatne informacije smo na voljo na 05 37 34 060 ali na 051 655 902. Lahko tudi pišete na tim.bozic@idr.sik.si.
 
Z nakupom abonmaja si zagotovite cenejši ogled predstav, stalni sedež v dvorani, pravočasno obveščanje o programu in preživljanje večer v dobri družbi. Cena abonmaja je 18 €.Vsi, ki boste podaljšali članstvo v Klubu Idrijskih študentov si boste ob predložitvi članske izkaznice zagotovili abonma že za 13 €. Abonmajske vstopnice so prenosljive na drugo osebo.
   

 ABONMAJSKI PROGRAM 

POKLIČI ME PO SVOJEM IMENU (13. oktober 2018 ob 19:00)

DRAMA, 131 min
Režija: Luca Guadagnino
Igrajo: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso, André Aciman, Peter Spears
 
Tri nominacije za zlati globus v kategorijah najboljši film, glavni in stranski igralec. 
 
Poletje 1983. Sedemnajstletni Elio s starši preživlja počitnice v družinski vili na severu Italije, ob igranju klasične glasbe, prebiranju knjig in spogledovanju s prijateljico Marzio. Čeprav je od malih nog obdan s sadovi visoke kulture in buhtečega intelektualnega življenja, je za mladega Elia to vendarle še čas čustvenega zorenja, radovednosti in raziskovanja. Nekega dne se nato družini pridruži postavni Američan Oliver, doktorski študent, ki pri Eliovem očetu opravlja poletno pripravništvo. In med mladeničema se začne počasi prebujati nezadržna privlačnost.

 

 

PODMORNICA (10. november 2018 ob 19:00)

ROMANTIČNA KOMEDIJA, 97 min
Režija: Richard Ayoade
Igrajo: Noah Taylor, Paddy Considine, Craig Roberts, Yasmin Paige, Sally Hawkins, Darren Evans
 
Zgodba o petnajstletnem Oliverju Tateu, najstniku s kopico problemov, ki si v prihajajočem poletju postavi dva cilja: izgubil bo nedolžnost (dokler je to še ilegalno) in rešil zakon svojih staršev. 
 
Oliver Tate je čudaški najstnik. Živi s svojimi starši v odmaknjeni pokrajini v Walesu in sanjari o svoji prvi ljubezni, sošolki Jordani. Njegove ljubezenske fantazije v njem nemalokrat vzbudijo bizarne, celo samomorilske misli. Morda pa so njegovi občutki zgolj reciklirana oblika odnosa med njegovimi starši, ki sta iz dneva v dan bolj naveličana drug drugega. Oliver pa sumi, da ima njegova mama skrivno afero s svojo mladostno ljubeznijo, samooklicanim ekscentrikom in ezoterikom Grahamom, ki se je pravkar preselil v sosednjo hišo. Je njegova ljubezen do Jordane res tisto pravo občutenje, ki ga včasih preveva kot ocean ter mu daje občutek, da je postal eno s sončnim zahodom in obalo?

 

ČAROVNIK HOWL IN GIBLJIVI GRAD (15. december 2018 ob 19:00)

ANIMIRANA FANTAZIJSKA AVANTURA, 119 min
Režija: Hayao Miyazaki
Glasovi: Christian Bale, Jean Simmons, Emily Mortimer, Lauren Bacall, Billy Crystal, Josh Hutcherson, Blythe Danner, Jena Malone, Mari Devon, Crispin Freeman, Liliana Mumy, Mark Silverman
 
Mlada Sophie, stara 18 let, po očetovi smrti neutrudno dela v njegovi trgovini s klobuki. Na enem izmed redkih obiskov mesta spozna čarovnika Howla, ki je izredno zapeljiv in skrivnosten. Zlobna čarovnica napačno razume njuno razmerje in Sophie uroči ter jo spremeni v starko staro 90 let. Sophie, strta od žalosti, blodi po opustošeni pokrajini. Po naključju se znajde v Howlovem Gibljivem gradu. Skrivajoč svojo identiteto jo v gradu zaposlijo kot gospodinjsko pomočnico. Ta "stara gospa", skrivnostna in vitalna za svoja leta, staremu gradu povrne življenje, v katerem bivata mladi vajenec Markl in upravnik Calcifer, zli duh ognja. 

 
   

SING STREET (12. januar 2019 ob 19:00)

KOMEDIJA, 106 min
Režija: John Carney
Igrajo: Ferdia Walsh-Peelo, Kelly Thornton, Maria Doyle Kennedy, Jack Reynor
 
Conor je najstnik, ki odrašča v Dublinu v družini z napetimi odnosi. Predvsem oče in mama sta si stalno v laseh. Conor želi tem razmeram ubežati, zato ustanovi glasbeno skupino – bend, ki hoče začeti svojo kariero z videospotom, saj je to tisti čas, ko so glasbeni videi eksplodirali. Hkrati je bend, če nisi ravno najbolj samozavesten najstnik, odlična spodbuda za osvajanje deklet; eno od njih, tista, ki je Conorju všeč, postane celo njihova »maskota« v prvem videu, s katerim se predstavijo v javnosti.

 
 

THELMA (16. februar 2019 ob 19:00)

FANTAZIJSKI TRILER, 116 min
Režija: Joachim Trier
Igrajo: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen
 
Thelma, sramežljivo dekle iz stroge in globoko verne družine z norveškega podeželja, je nedavno prišla študirat na univerzo v Oslo. Nekega dne v knjižnici doživi silovit in nepričakovan napad, obenem pa jo začne neustavljivo privlačiti lepa študentka Anja. Ko se semester nadaljuje, se nerazložljivi napadi stopnjujejo in Thelma se je prisiljena soočiti z mračno resnico iz svoje preteklosti.

 
 

KRALJESTVO VZHAJAJOČE LUNE (9. marec 2019 ob 19:00)

ROMANTIČNA KOMEDIJA, 94 min
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton,  Jason Schwartzman, Bob Balaban, Harvey Keitel, Jared Gilman, Kara Hayward
 
Mali otok v Novi Angliji, poleti leta 1965. Na smrt zaljubljena dvanajstletnika skleneta skrivni dogovor in ob zori skupaj pobegneta v divjino. On je fant z očali in rakunjo kapo; sirota in najbolj nepriljubljen član svojega skavtskega odreda. Ona je deklica z daljnogledom in kovčkom fantazijskih knjig; »skrajno problematični otrok«, ki s tremi mlajšimi brati in odtujenima staršema živi v svetilniku. Ko zagnani vodnik v šotoru najde Samovo »pismo o odpovedi« in Suzyjina starša odkrijeta, da so njuno hčer ugrabili »norci v bež uniformah«, se sproži mrzlična iskalna akcija, ki jo vodi osamljeni in melanholični lokalni šerif. Medtem ko kljubovalno dejanje mladih zaljubljencev povzroča pravi pretres v mirni otoški skupnosti, pa se nedaleč stran pripravlja nevihta bibličnih razsežnosti …