Mestna knjižnica Idrija » Filmsko gledališče Idrija » Kino abonma za mlade 2017/18

Kino abonma za mlade bannerAS

 

 

Kino abonma od mladih za mlade je nastal v sodelovanju z Gimnazijo Jurija Vege Idrija. Od oktobra do marca naslednje leto se boste smejali, čudili in trepetali ob šestih filmih, ki jih preveva sveža mladostna energija. 

Vpis abonentov bo potekal na blagajni Filmskega gledališča Idrija in bo možen do 28. oktobra 2017. Blagajna bo odprta uro pred pričetkom kinopredstav iz rednega programa in med tednom po predhodnem dogovoru. Za dodatne informacije smo na voljo na 05 37 34 060 ali na 051 655 902. Lahko tudi pišete na tim.bozic@idr.sik.si.
 
Z nakupom abonmaja si zagotovite cenejši ogled predstav, stalni sedež v dvorani, pravočasno obveščanje o programu in preživljanje večer v dobri družbi. Cena abonmaja je 18 €.Vsi, ki boste podaljšali članstvo v Klubu Idrijskih študentov si boste ob predložitvi članske izkaznice zagotovili abonma že za 15 €. Abonmajske vstopnice so prenosljive na drugo osebo.
   

 ABONMAJSKI PROGRAM


rsz_01_carrie_pilby_04

 

CARRIE PILBY (28. oktober 2017 ob 19:00)

komedija, 98 min

Režija: Susan Johnson 

Igrajo: Bel Powley, Vanessa Bayer, Colin O'Donoghue, William Moseley, Jason Ritter, Gabriel Byrne, Nathan Lane
 
Pilby je genij. Na Harvardu je doštudirala že pri osemnajstih. Prepričana, da je svet poln potrebnih hinavcev ima veliko težav v življenju z zvezami, seksom in zapuščanjem stanovanja. Z namenom, da bi jo zbezal iz njene lupine, ji psihiater pripravi enostaven seznam ciljev, ki jih mora uresničiti med zahvalnim dnem in novim letom. Carrie z vsako osvojeno nalogo pride bližje razumevanju, da ljudi, tako kot knjig, ne moremo ocenjevati zgolj po zunanjosti. 
 
rsz_02_byzantium-gemma-arterton

 

BYZANTIUM (18. november 2017 ob 19:00)

domišljijski triler, 118 min
Režija: Neil Jordan
Igrajo: Gemma Arterton, Saoirse Ronan, Jonny Lee Miller, Sam Riley, Tom Hollander, Caleb Landry Jones, Daniel Mays, Thure Lindhardt
 
Clara in njena hči Eleonor se naselita v turobnem obmorskem mestecu. Clara se preživlja s prodajanjem svojega telesa, občasno pa kakšno od strank spremeni v večerjo zase in za hčerko. Mama si ne beli glave z (ne)moralnostjo svoje narave, toda mladi Eleanor neprestano pretvarjanje, laži in umori vedno bolj težijo dušo. Ko spozna mladega bolnika, ki zaradi mukotrpnega boja z levkemijo premišljuje o samomoru, se Eleanor dokončno odloči spremeniti svoje vampirsko življenje.
 
rsz_03_kavarniškla_gospoda_01

KAVARNIŠKA GOSPODA (16. december 2017 ob 19:00)
romantična komedija, 96 min
Režija: Woody Allen
Igrajo: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Jeannie Berlin, Blake Lively, Parker Posey, Corey Stoll, Ken Stott
 
Trideseta leta 20. stoletja, zlata doba Hollywooda. Bobby si želi spremembe, zato odide v Hollywood, kjer spozna Vonnie. Zaprosi jo celo za roko, vendar se mora v New York nazadnje vrniti sam. S prijateljem odpreta nočni klub Les Tropiques, ki postane najbolj priljubljen nočni klub v New Yorku. Poroči se z Veronico in vse je videti popolno, dokler nekega dne ne obišče kluba tudi Vonnie.
 
rsz_04_preobrazba_deklet_01
   
PREOBRAZBA DEKLET (13. januar 2018 ob 19:00)
mladinska drama, 106 min
Režija: Alexandra-Therese Keining
Igrajo: Mandus Berg, Adam Dahlgren, Malin Eriksson
 
Tri najboljše prijateljice, Kim, Bella in Momo, odkrijejo skrivnostno rastlino, ki jih, ko zaužijejo njen sok, začasno spremeni v fante. S spremembo spola pa se spremenijo tudi mnoge druge stvari. Kot dekleta so bile plašne, med nasilnimi sošolci jim je bilo neprijetno, počutile so se odrinjene in izključene. Zdaj pa v sebi čutijo drugačno samozavest in novo moč, s katero se končno odločno postavijo zase. Za Bello in Momo je to dovolj; ko se zjutraj spet zbudita kot dekleti, sta zadovoljni. Kim pa začuti, da se v fantovski koži počuti veliko bolje. Kot da je šele zdaj na dan prišel njen pravi jaz.
  
rsz_05_brez_motivacije_01
 

BREZ MOTIVACIJE (17. februar 2018 ob 19:00)

črna komedija, 96 min
Režija: Talya Lavie
Igrajo: Dana Ivgy, Nelly Tagar, Shani Klein, Meytal Gal, Yuval Segal, Moshe Ashkenazi, Lee Lotan
 
Tri mlade ženske z različnimi cilji in nasprotujočimi načeli se neznosno dolgočasijo v postojanki vojaške kadrovske službe. Najboljši prijateljici Zohar in Daffi si krajšata čas z računalniškimi igrami, prepevanjem, administrativnimi spopadi z dokumentacijo in sanjami o Tel Avivu. Brezbrižno birokratsko dvojico budno nadzira starejša častnica Rama, ki si želi višji čin in vznemirljivo vojaško kariero, vendar se ob zadolžitvah oddelka nerodnih in lenih vojakinj brez kakršnekoli motivacije tudi njena možnost napredovanja vztrajno odmika.
 
rsz_06_zbogom_berlin
 

ZBOGOM, BERLIN! (10. marec 2018 ob 19:00)

komična družinska drama, 93 min
Režija: Fatih Akın
Igrajo: Tristan Göbel, Aniya Wendel, Justina Humpf, Paul Busche, Anand Batbileg, Jerome Hirthammer, Max Kluge, Udo Samel
 
Štirinajstletni Maik med odsotnostjo staršev zdolgočasen preživlja poletne počitnice v domači vili. Pred njegovim pragom se z ukradenim avtom naenkrat pojavi uporni najstnik Tschick, ruski imigrant in izobčenec, ki povabi Maika na popotovanje iz Berlina v neznano. Začne se divja avantura, kjer oba doživita izlet življenja in nepozabno poletje.
 
Film je prejel evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.