Polfinale pesniškega turnirja za viteza/vitezinjo poezije

Polfinale pesniškega turnirja za viteza/vitezinjo poezije

Pesniški turnir je prireditev, na kateri se že 23. leto izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem v tekočem letu in podeljuje naziv vitez/vitezinja poezije. Pesniki lahko na natečaju sodelujejo z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov. Strokovna komisija nato izbere 24 polfinalistov, ki se pomerijo na dveh polfinalnih nastopih za 12 mest v finalu, ki bo 22. aprila 2023 v Sodnem stolpu v Kulturni četrti Minoriti na Lentu v Mariboru. 

V Idriji se bo za šest mest v finalu pomerilo 12 pesnikov in pesnic, in sicer: 

Anže Brodnik (Dol pri Ljubljani), Erika Fornazarič (Trst, Italija), Davorin Lenko (Solčava/Ljubljana), Brigita Mencigar (Ljubljana), Maruša Mugerli Lavrenčič (Biljana v Goriških brdih), Veronika Razpotnik (Ljubljana), Ljubica Ribić (Varaždin, Hrvaška), Peter Rezman (Velunjski graben, Plešivec), Ana Stergar (Ljubljana), Andreina Trusgnach (Nediške doline, severovzhodni obmejni del Furlanije Julijske krajine), Vesna Vajović (Radomlje) in Danijela Zupan (Šentrupert). 

Prireditev bosta povezovala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja, in Nino Flisar, koordinator turnirja. Strokovna žirija v sestavi Irena Novak Popov, Jure Jakob in Veronika Šoster bo razglasila 4 finaliste. Dva pa bo z glasovanjem izbralo občinstvo. 

Glasbeni gost bo Bojan Sedmak.

Vsak obiskovalec prejme zbornik pesmi. 

Vljudno vabljeni v petek, 31. marca 2023, ob 18. uri v Galerijo Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija.