Ozaveščevalni dogodek: Kako živeti s poplavami?

Ozaveščevalni dogodek: Kako živeti s poplavami?

Vsebina predavanja: 

Republika Slovenija, Ministrstvo za okolje in prostor, v sodelovanju z Inštitutom za vode Republike Slovenije v letu 2015 kot del aktivnosti za zmanjšanje poplavne ogroženosti na območjih pomembnega vpliva poplav v Sloveniji organizira niz ozaveščevalnih dogodkov z naslovom Kako živeti s poplavami?
 
Na dogodkih Inštitut za vode Republike Slovenije z gostujočima inštitucijama, Agencijo Republike Slovenije za okolje in Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, predstavlja aktivnosti Republike Slovenije na področju zmanjševanja poplavne ogroženosti, poplavnih evidenc in informacijskih sistemov, napovedovanja hidroloških razmer in samozaščitnega ravnanja v primeru poplav.
 
Z območij pomembnega vpliva poplav so na dogodke vabljeni prebivalci in predstavniki lokalnih skupnosti, lokalnih gospodarskih družb, komunalnih podjetij, IPPC in Seveso zavezancev, varstva narave in varstva kulturne dediščine. Z nacionalne, regionalne in lokalne ravni pa so na dogodke vabljeni še predstavniki Agencije Republike Slovenije za okolje, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Civilne zaščite ter prostovoljnih in poklicnih gasilcev.
 
Kot predstavnica ali predstavnik ene izmed naštetih skupnosti, družb, inštitucij ali organizacij, ste pomemben deležnik v procesu ozaveščanja javnosti na območjih pomembnega vpliva poplav. 
 
Na dogodku bomo naštete vsebine obravnavali v povezavi z območji pomembnega vpliva poplav v občinah Idrija in Cerkno.
 
Veselilo nas bo, če se nam boste pridružili. Z vašo udeležbo na dogodku boste pomembno prispevali k dvigu ozaveščenosti javnosti na območjih pomembnega vpliva poplav. 
 
Vljudno vabljeni!