KINO: IDILA (akcijska grozljivka)

KINO: IDILA (akcijska grozljivka)

Amaterski fotomodel Zina se po prekrokani noči odpravi na modno fotografiranje v naravo v družbi ambiciozne Mie, apatične Dragice in snobovskega fotografa Blitcza. Na poti do lokacije srečajo nekaj čudaških domačinov, za katere se ne zmenijo. Na idiličnem travniku, ki so si ga izbrali za fotografiranje, jih grobo napadeta domnevna lastnika travnika Francl in Vintlr. Tako se povsem običajno modno snemanje v naravi skozi film spremeni v neusmiljen boj za preživetje …

Celovečerni prvenec režiserja Tomaža Gorkiča je težko pričakovan in nadvse vznemirljiv projekt, ki glasno naznanja premike v domači produkciji in za vedno spreminja slovensko filmsko krajino. Idila je prva prava slovenska grozljivka, ki navdušuje z mamljivim obetom strahu, trepeta in groze, kakršnih na domačih tleh še ni bilo. Ponaša se z domiselnim in pomenljivim naslovom, saj slikovita narava odročnih kotičkov v svojih nedrjih skriva vse prej kot idilične skrivnosti. 

Film je prejel nagrado vesna za najboljši film na Festivalu slovenskega filma 2015.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €