KINO: BURGUNDSKI VOJVODA (erotična drama)

KINO: BURGUNDSKI VOJVODA (erotična drama)

Izlet na temno stran človeškega vedenja prikazuje nenavaden odnos med skrivnostno Cynthio, ki v osamljeni hiši, obdani s pravljičnim gozdom, raziskuje in zbira metulje, vešče in molje ter njeno hišno pomočnico Evelyn, ki ji vsak dan pere perilo in opravlja druga gospodinjska dela. Njun odnos pa niti približno ni tak, kot se zdi na prvi pogled. Ko Cynthijine zahteve začenjajo dobivati sadomazohistični prizven, Evelyn ni več toliko njena služabnica kot domala spolna sužnja, ki se predaja Cynthijinemu vse bolj skrajnemu poniževanju. Med njima se nenehno odvija nenavaden psihološki spopad med čustvi romantične navezanosti in želje po preizkušanju skrajnih meja njunih strasti.

S filmom, ki prehaja od komičnega k nadrealističnemu, režiser Peter Strickland ponovno pokaže svoj razkošni dar za posredovanje bogatih čutnih filmskih izkušenj, ki se tukaj poleg tega ponaša še z izvrstno, gotsko fotografijo in zapeljujočo glasbeno podlago.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €