KINO: AMAZONIA (družinski dokumentarni film)

KINO: AMAZONIA (družinski dokumentarni film)

Zvedava opica kapucinka Sai se po strmoglavljenju letala znajde v največjem zelenem območju na Zemlji – v amazonskem pragozdu. Ker se je rodila v ujetništvu, se mora povsem na novo naučiti osnovnih naravnih zakonitosti džungle, ob srečevanju z najrazličnejšimi živalmi pa počasi pričenja spoznavati, kdo je sovražnik in kdo prijatelj. Toda največja dogodivščina je tik pred vrati, ko se mora podati na dolgo popotovanje in najti nov dom in sovrstnike.

Pragozd je gozdna združba, ki je po svoji sestavi, zgradbi in rasti zaključena razvojna stopnja in je ostala absolutno nedotaknjena do človekovega vpliva. Največji na svetu je Amazonski pragozd, ki je velik kot Evropa in daje 40 % zemeljskega kisika. Biotska raznovrstnost v amazonskem gozdu je najvišja na svetu – ena od desetih znanih živalskih vrst prebiva v Amazoniji. V njej živi 2,5 milijona različnih vrst žuželk in več kot 2000 različnih ptic. Raznovrstnost pa najbolj ogroža krčenje gozdov.

Film je primeren za otroke od 6. leta dalje.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €