KINO: VEČER GORNIŠKEGA FILMA - Črta na nebu, Panaroma, Visoki in mogočni

KINO: VEČER GORNIŠKEGA FILMA - Črta na nebu, Panaroma, Visoki in mogočni

ČRTA NA NEBU
Leto: 2015
Država: USA
Dolžina: 40 min
Režiser: Josh Lowell and Peter Mortimer

Prečenja masiva Fitz Roya je eden najbolj zaželenih ciljev v modernem alpinizmu: naporno popotovanje, ki je neustrašno dvojico v 4000 navpičnih metrih plezanja popeljalo prek sedmih čudovitih vrhov. Nihče pa si ni mislil, da bi lahko bilo prečenje tako zabavno. Pridružite se Tommyju Caldwellu and Alexu Honnoldu na navdušujočem – in občasno tudi presneto smešnem – podvigu, ki jima je prinesel zlati cepin.

PANARAMA
Leto: 2015
Država: Španija
Dolžina: 28 min
Režiser: Jon Herranz

Julija 2014 se je Edu Marín lotil življenjskega projekta: preplezati smer Panaroma v Zahodni Cini z 62-letnim očetom. 500-metrska smer nosi oceno 8c in je tako ena najtežjih dolgih smeri na svetu. Oče in sin sta se podala v osrčje Dolomitov in vzela stvari v svoje roke: lotila sta se drznega cilja, ki bi jima zagotovil mesto med svetovnimi plezalskimi legendami.
 

VISOKI IN MOGOČNI
Leto: 2015
Država: ZDA
Dolžina: 20 min
Režiser: Nick Rosen

Plezanje visokih balvanov – kjer padec lahko pomeni hudo poškodbo – ni šport za strahopetne. Če dodamo še težavnost, ki je v samem vrhu današnjega plezanja, lahko situacija hitro uide nadzoru. Spremljajte Daniela Woodsa in njegov epski boj, ko poskuša premagati svoje strahove in preplezati problem The Process, ki bi lahko pomenil nov mejnik v plezanju visokih balvanov.


Dogodek je organiziran v soorganizaciji z Društvom za gorsko kulturo.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €