ANTON KOMAT - HORMONSKI MOTILCI, NAJVEČJA GROŽNJA BIOTSKEMU STATUSU ČLOVEKA (predavanje)

ANTON KOMAT - HORMONSKI MOTILCI, NAJVEČJA GROŽNJA BIOTSKEMU STATUSU ČLOVEKA (predavanje)

V torek, 10. maja 2016, ob 19. uri ste vljudno vabljeni v pritlični prostor Mestne knjižnice in čitalnice Idrija, na predavanje ANTONA KOMATA z naslovom HORMONSKI MOTILCI, NAJVEČJA GROŽNJA BIOTSKEMU STATUSU ČLOVEKA, kjer nam bo predstavil, kaj so hormonski motilci, kako delujejo, kaj povzročajo, kje se nahajajo in kako se jim izogniti..

BESEDA O PREDAVANJU: Hormonski motilci delujejo transgeneracijsko tako, da rušijo hormonsko ravnovesje človeka, povzročajo neplodnost, feminizacijo moških ter degenerativna in rakava obolenja. Kje se nahajajo in kako se jim izogniti?

ANTONA KOMATA najbolj poznamo kot svobodnega raziskovalca, okoljskega aktivista  in publicista. Tisti, ki spremljajo program naše nacionalne RTV, se ga morda spomnijo kot scenarista in voditelja serij TV filmov Slovenski vodni krog ter Gozdovi Slovenije. Sodeloval je pri ustvarjanju še drugih TV filmov, je avtor več sto samostojnih člankov v poljudnoznanstvenih in popularnih revijah, predavatelj, kot strokovni vodja projekta ali v drugih vlogah je sodeloval pri projektih več zavarovanih območij narave, je avtor ali soavtor več strokovnih del, spremnih besed, partnerski sodelavec pri projektu Urbanih brazd v Mariboru, v okviru katerega so ob stanovanjskih blokih postavili skupnostne vrtičke ter projekta Zadruge Dobrine in Varuhi semen, pri katerih se spodbuja lokalno ekološko ekonomijo in ohranjanje naravne dediščine … Anton Komat je \'okoljski ombudsman\', kakor so ga poimenovali pri reviji Mladina, na katerega se obrnejo tako lokalne politične avtoritete kot šolske učiteljice, s svojim delom reševanja globalnih problemov na lokalni ravni pa širi ekološko zavest in pismenost pri mladih in starejših.

Predavanje organizira Občina Idrija v sodelovanju z Mestno knjižnico in čitalnico Idrija v okviru projekta 100max - Varstvo podnebja skozi igro v Alpah.