Kino: Brooklyn (romantična drama)

Kino: Brooklyn (romantična drama)

Dolžina: 1 h 51 min / 111 min

Film, posnet po nagrajenem romanu pripoveduje zgodbo irske priseljenke, ki izbira med starimi vzorci domače Irske ter novim svetom, svetlimi lučmi in ljubeznijo, ki jo doživi v Brooklynu.

Kratka vsebina

Irska v 50. letih 20. stoletja. Eilis se zaveda, da na Irskem zanjo ni prihodnosti, razen polizanih igralcev rugbyja, opravljanja v lokalni trgovini in slabega vremena. Ko ji družinski prijatelj, duhovnik ponudi možnost za bivanje v Ameriki, takoj pripravi svoje skromno imetje, se s solzami v očeh poslovi od mame in sestre ter se odpravi iskati boljšo prihodnost onstran Atlantika.

V Brooklyn odkrije povsem drugačen svet, žareče luči, vrstne hiše in kričečo samozavest. Zaposli se v glamurozni veleblagovnici, kjer ji dvori prisrčni vodovodni inštalater Tony. Z njim spozna športne prireditve, Coney Island, testenine z omako in ljubezen. Ko se med njima začnejo kresati ljubezenske iskre, Ellis od doma prejme tragično vest.

Na Irskem se kmalu znajde med starimi vzorci majhnega mesta. Dvoriti ji prične stari znanec, katerega celo spodbuja njena mama. Eilis se kmalu počuti razpeta med dvema moškima, dvema državama, med dolžnostjo in pravo ljubeznijo, pri tem pa skuša ugotoviti, kje je njen resnični dom.

Film je prejel tri nominacije za nagrado oskarja.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €