Kino: Moja revolucija (film o odraščanju)

Kino: Moja revolucija (film o odraščanju)

Kratka vsebina

Najstnik Marwann se nekega dne po naključju znajde na naslovnici pariškega časopisa in njegova podoba postane simbol upora proti diktaturam v arabskem svetu. A Marwannu za revolucijo v Tuniziji ni kaj dosti mar, saj ga begajo čustva, ki jih goji do sošolke Sygrid. Ko vidi njegovo sliko v časopisu, ga Sygrid končno opazi, zato Marwann izkoristi priložnost in se odloči, da bo prav zares postal revolucionar …

Moja revolucija je film, ki izbere drugačno perspektivo na arabsko pomlad ter na svež, lahkoten način prikaže odraščanje, razpeto med specifično družinsko situacijo ter vsakdanje preglavice adolescence. Film je bil nominiran za nagrado kristalni medved v sekciji »Generation« na letošnjem Berlinalu.

Film bo otvoril Mednarodni filmski festival za otroke in mlade Film na oko, ki letos prvič poteka tudi v Idriji. Otvoritve se bosta udeležila tudi glavni igralec filma Samuel Vincent in igralec Nassim Haddouche v Ljubljani. Za uverturo v večer pa bo poskrbel kratek film slovenske režiserke Sare Kern Srečno, Orlo.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €