Kino: Vojna (vojna drama)

Kino: Vojna (vojna drama)

Režija in scenarij: Tobias Lindholm / Igrajo: Johan Philip Asbak, Tuva Novotny, Soren Malling, Dar Salim, Charlotte Munck, Dulfi Al-Jabouri, Alex Hogh Andersen / 2015, Danska / 115 min / vojna drama

Nominiranec za oskarja za najboljši tujejezični film 2016.

Kratka vsebina

Poveljnik Claus Pedersen je nameščen v Afganistanu. Njegova mlada žena Maria na Danskem skrbi za dom in tri otroke, ki očeta že močno pogrešajo. Med neko rutinsko misijo se Pedersenov vojaški vod znajde v navzkrižnem ognju. Da bi rešil težko ranjenega vojaka, poveljnik prekrši vojaški protokol in sprejme hipno odločitev, ki ima usodne posledice tako za tamkajšnje civilno prebivalstvo kot za Clausa in njegovo družino.

Danski režiser in scenarist Tobias Lindholm (Ugrabitev, Lov) se z izjemnim občutkom za naturalističen prikaz ekstremnih situacij in ustvarjanje tesnobne napetosti tokrat loti vojne drame. Vojna je film o moralnem spopadu načel in pravil, pa tudi o usodnih posledicah odločanja v okoliščinah, kjer nobena odločitev ni enoznačno pravilna ali napačna. Letošnji nominiranec za oskarja za najboljši tujejezični film.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €