Koncert v FGI: ČARLI NOVAK in ČARLIJEVI ANGELI

Koncert v FGI: ČARLI NOVAK in ČARLIJEVI ANGELI

Nove podobe slovenskih uspešnic v poklon legendarnemu slovenskemu basistu Karlu Čarliju Novaku.

Skupina Čarli Novak in Čarlijevi angeli bo poslušalce popeljala skozi zimzelene uspešnice, ki sestavljajo t. i. železni repertoar slovenske popularne glasbe. Izvirna kombinacija pedal-steel-kitare in ustne harmonike v povezavi z bobni, kitaro in basom na oder vnese povsem nov zvok, večne popevke odene v novo svežino in prostor napolni z nostalgijo.

Karel Čarli Novak, slovenski baskitarist, se je rodil leta 1949 v Ljubljani in je pri šestih letih igral na harmoniko. Le malokdo ve, da je meh raztegnil tudi na snemanju Domiceljeve pesmi Slovenskega naroda sin. Igral je v številnih znanih skupinah (Ljubljana Jazz Selection, Svetniki, Septima, Unioni, Generali, Srce, September, Plesni orkester RTV Ljubljana), najbolj njegova pa je bila skupina Gu Gu, ki je bila tudi najbolj popularna. Njegov širok glasbeni razpon od progresivne rock glasbe preko jazzovskih ansamblov pa vse do popularne in orkestrske revijske glasbe ga postavlja v sam vrh slovenskega glasbenega ustvarjanja. Kot studijski glasbenik je sodeloval na več kot 900 albumih. Večino glasbe, ki jo je igral, pa so člani ansambla slišali v otroštvu.







Zasedba
:
Karel Čarli Novak – bas kitara
Sergej Ranđelović RunJoe – bobni 
Miha Meglič – kitara 
Andraž Mazi – pedal steel kitara
Miro Božič – ustna harmonika

Karte so na voljo na naslednjih prodajnih mestih:
- blagajna v Filmskem gledališču Idrija (v torek, 8. novembra, od 18. ure dalje; v sredo, 9. novembra, od 19. ure dalje; v soboto, 12. novembra, od 19. ure dalje; v nedeljo, 13. novembra, od 18. ure dalje in soboto, 19. novembra, od 18. ure dalje)
- Petrol Idrija
- OMV Idrija
- preko sistema mojekarte.si

Več o dogodku najdete na Facebooku.