Kino: Toni Erdmann (komična drama)

Kino: Toni Erdmann (komična drama)

Režija in scenarij: Maren Ade / igrajo: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell, Ingrid Bisu, Vlad Ivanov, Victoria Cociaș / 2016, Nemčija, Avstrija / 162 min / drama

Toni Erdmann, velika senzacija zadnjega festivala v Cannesu in za marsikoga film leta, je neznansko smešna in hkrati globoko ganljiva pripoved o družinskih vezeh, o vlogah, ki jih v življenju igramo, ter o tem, da nikoli ne smemo izgubiti smisla za humor.

Kratka vsebina

Winfried, postarani učitelj klavirja, ki s čudaškimi šalami rad spravlja okolico v zadrego, se nenadoma odloči, da bo z obiskom presenetil hčerko. To je nerodna poteza, saj je Ines resna in ambiciozna poslovna ženska, ki se kot korporativna strateginja ravno ukvarja s pomembnim projektom v Bukarešti.

Po mnenju kritikov najboljši film leta. Velika nagrada FIPRESCI – Cannes za najboljši film leta. Nagrada Evropske filmske akademije za najboljši film, režijo, scenarij, igralca in igralko. Nagrada lux Evropskega parlamenta za najboljši film. Film, ki ga ne smete zamuditi.



Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,50 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €