Kino: Molk (zgodovinska drama)

Kino: Molk (zgodovinska drama)

Režija: Martin Scorsese / Scenarij: Jay Cocks in Martin Scorsese po romanu Šusakuja Enda / igrajo: Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver, Ciaran Hinds, Tadanobu Asano, Nana Komatsu / 2016, ZDA / 159 min / zgodovinska drama

Molk je ep o japonskih misionarjih, o katerem je režiser Martin Scorsese sanjal skoraj 30 let, odkar je prebral knjigo Šusakuja Enda.

Kratka vsebina

Japonsko podeželje, 17. stoletje. Šogunsko preganjanje kristjanov je v polnem zamahu. Misijonar Rodrigo, mlad portugalski jezuit, raziskuje, kaj se je zgodilo z njegovim mentorjem in predhodnikom, očetom Ferreirom. Je res izrekel apostazijo in s tem izdal tako svoje temeljno, versko prepričanje kot tudi Cerkev v Rimu?

Zgodba tega nadvse napetega in pretresljivega »trilerja« temelji na resničnih zgodovinskih osebnostih, dogodkih in dejstvih. Film prikaže deželo vzhajajočega sonca, ki kljub sedanji odprtosti še vedno ohranja del skrivnostne preteklosti. V filmu smo priča nasprotjem idej, sumničenjem, vztrajanju v prepričanjih in njihovem zanikanju, osebnih krizah ter iskanju rešitev, ki so še vedno prav tako blizu človeku v današnjem času.



Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,50 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €