Kino: April in nenavadni svet (animirana pustolovščina)

Kino: April in nenavadni svet (animirana pustolovščina)

Režija: Christian Desmares, Franck Ekinci / Scenarij: Franck Ekinci, Benjamin Legrand / Glasovi: Marion Cotillard, Philippe Katerine, Jean Rochefort, Olivier Gourmet, Marc-André Grondin, Bouli Lanners, Anne Coesens, Macha Grenon, Benoit Brière / 2015, Francija / 105 min / animirana pustolovščina

Napeta znanstvenofantastična pustolovščina, v kateri nas ustvarjalci oskarjevskega nominiranca Perzepolis in sloviti stripar Jacuqes Tardi odpeljejo v alternativni svet steampunka*.

Kratka vsebina

Pariz, 1941. Družina znanstvenikov je tik pred odkritjem učinkovitega življenjskega napoja, ko jih nenadoma ugrabi skrivnostna sila – vse z izjemo mlade April. Desetletje pozneje April živi sama z mačkom Darwinom in v tajnosti nadaljuje družinski projekt. Toda kmalu se znajde sredi mračne zarote velikih razsežnosti, ki jo požene v beg pred vladnimi agenti, cepelini na nožni pogon in kiborškimi podganjimi vohuni.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €

*\"Steampunk je fenomen, ki se je v osemdesetih letih 20. stoletja pojavil kot podžanr znanstvenofantastične literature ter se razvil v umetnostni slog in subkulturo. Steampunk združuje elemente znanstvene fantastike in viktorijanske dobe. V njem imajo veliko vlogo mehanske naprave z zobniki, cevi in parni stroji, ki zrcalijo sodobne ali futuristične tehnologije. Za steampunk je značilen retrofuturizem.\" Vir: Wikipedija