Kino: Tok (dokumentarec)

Kino: Tok (dokumentarec)

Festival Deuje babe v sodelovanju s Filmskim gledališčem Idrija, Gimnazijo Jurija Vege Idrija in festivalom Rdeče zore predstavlja:

Sreda, 8. marec 2017, ob 18h, Filmsko gledališče Idrija
Projekcija dokumentarnega filma Tok in pogovor z režiserkama

Režija in scenarij: Ana Čigon, Saša Spačal in Ida Hiršenfelder / Nastopajo: Alja Berčič Ivanuš, Alja Isaković, KaktusKaktus, Dr. Dunja Mladenić, Maja Smrekar, Dr. Dragica Turnšek, Dr. Mateja Verlič, Larisa Vrhunc / 2016, Slovenija/ 55 min / 

V dokumentarnem filmu osem sogovornic, ki delujejo v širokem spektru znanstvenih poklicev od umetne inteligence do programiranja in letalstva, predstavlja okoliščine, v katerih so se začele zanimati za tehnološke poklice, na katere ovire so pri tem naletele in kako so se z njimi spopadle. Dokumentarec predstavlja dela uspešnih žensk na omenjenih področjih in želi opolnomočiti ženske in moške, ki jih takšna in sorodna področja zanimajo.

Dokumentarec problematizira pogoje za delo in delovno okolje posameznih govork ter raziskuje družbene strukture, ki ovirajo ženske pri vstopu v te poklice. Kot protiutež temu skozi pogovore in vizualne materiale iščejo izrazito pozitivne / afirmativne vidike dela, ki posameznicam nudijo moč in energijo, da vztrajajo v njim ljubih poklicih.

Koprodukcija: Iniciativa ČIPke | Rampa laboratorij – Zavod Kersnikova, RTV Slovenija

Podpora: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana

Brezplačna projekcija ob mednarodnem dnevu žensk.

Projekciji bo sledil pogovor s soavtoricama filma, Ano Čigon in Ido Hiršenfelder. Moderirala ga bo Karmen Strel.

Peti festival Deuje babe poteka med 8. in 25. marcem 2017 v Cerknem in Idriji. Organizira ga Cerkljanski mladinski alternativni klub (CMAK).