Kino: Lepotica in zver (domišljijski film)

Kino: Lepotica in zver (domišljijski film)

Režija: Christophe Gans / Scenarij: Christophe Gans in Sandra Vo-Anh / Igrajo: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier, Eduardo Noriega, Yvonne Catterfeld, Myriam Charleins, Sara Giraudeau, Audrey Lamy, Jonathan Demurger, Nicolas Gob, Louka Meliava / 2014, Francija, Nemčija / 112 min / domišljijski film

Brezčasna pripoved o prelepem dekletu in grozo vzbujajočem bitju, v katerega je uklet princ, je znana po vsem svetu. Leta 1757 jo je zapisala pisateljica Madame de Villeneuve. Postala je neusahljiv vir priredb in navdih številnim umetnikom, ki so jo pripovedovali naprej s svojimi besedami in skozi svoje oči. 

Kratka vsebina

Nekdaj bogat trgovec se je potem, ko mu je neurje na morju vzelo vse premoženje, s svojimi otroki prisiljen umakniti v skromno življenje na deželi. S svojo ljubeznivostjo in prešernostjo mu je v uteho in veselje predvsem najmlajša hči Belle. Naporno potovanje, za katerega upa, da bo družini vsaj malo olajšalo življenje, trgovca zanese v temačen gozd, kjer naleti na čarobno kraljestvo grozljivega bitja, imenovanega Zver. Brez kazni lahko vzame številne dragocenosti, toda ko utrga prelepi cvet vrtnice, ki si ga je kot edino darilo zaželela Belle, ga Zver obsodi na smrt. Belle, ki krivi sebe za strašno očetovo usodo, pobegne v gozd in ponudi Zveri svoje življenje za očetovo. Belle pa v Zverini palači ne čaka smrt, temveč življenje, polno skrivnosti, veselja in otožnosti. Zlagoma se sostanovalca spoznavata in čeprav se Belle brani Zverinih izkazovanj naklonjenosti, jo hkrati žene neustavljiva želja, da bi razkrila  njegovo skrivnost, kaj ga je vklenilo v tako strahotno usodo. 

 
Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €