Kino: Ameriška ljubica (drama)

Kino: Ameriška ljubica (drama)

Nedelja, 14.05.2017, ob 19:00

Režija in scenarij: Andrea Arnold / Igrajo: Sasha Lane, Shia LaBeouf, McCaul Lombardi, Arielle Holmes, Crystal Ice, Veronica Ezell, Chad Cox, Garry Howell, Kenneth Kory Tucker, Raymond Coalson, Isaiah Stone, Dakota Powers, Shawna Rae Moseley, Chris Wright, Bruce Gregory, Riley Keough/ 2016, Velika Britanija, ZDA / 162 min / drama

Prvi ameriški film britanske cineastke Andree Arnold; v njen naturalistični slog se je tokrat ujel tudi igralski ekscentrik Shia LaBeouf. Film je prejel nagrado žirije v Cannesu.

Kratka vsebina

Star je ameriška najstnica, ki prihaja iz težavne družine, zato se odloči zbežati od doma. Pridruži se skupini mladih vrstnikov, ki se prevažajo od enega mesta do drugega in od vrat do vrat prodajajo naročnine na revije. Star si poskuša najti prostor v novi družbi in odkriva drugačen življenjski slog, poln divjih zabav in izmikanja družbenim pravilom. V skupini pa vendarle največ časa preživi s privlačnim, izkušenim Jakom, s katerim spozna neustavljivo moč najstniške ljubezni.

 
Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,50 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €