Kino: Služkinja (erotični triler)

Kino: Služkinja (erotični triler)

Režija: Park Chan-wook / Scenarij: Chung Seo-kyung in Park Chan-wook po romanu Sarah Waters / Igrajo: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Kim Tae-ri, Jo Jin-woong, Moon So-ri, Kim Hae-suk / 2016, Južna Koreja / 144 min / erotični triler

Princ korejskega filma Park Chan-wook se vrača v domovino s priredbo romana Sarah Waters in eno svojih najbolj ambicioznih kostumskih produkcij do sedaj. Eden najboljših filmov leta 2016.

Kratka vsebina

Koreja v tridesetih letih minulega stoletja, obdobje japonske okupacije. Japonska dedinja Hideko živi odmaknjeno v velikem podeželskem poslopju s svojim dominantnim stricem. Za hišno pomočnico s stricem najameta novo dekle Sookee, ki pa ima skrivnost. V resnici gre za žeparko v službi sleparja, ki se pretvarja, da je japonski grof. Ta poskuša lady zapeljati v poroko, nato pa jo oropati in zapreti v norišnico. Dogodki potekajo v skladu z njegovim pretkanim načrtom, vse dokler Sookee in Hideko ne odkrijeta, da imata tudi med seboj nekaj nepričakovanih čustev.

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,50 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €