Kino: Novi novi filmi AGRFT (kratki filmi)

Kino: Novi novi filmi AGRFT (kratki filmi)

Pet kratkih filmov. Pet zgodb. Pet nadobudnih mladih režiserjev (August Adrian Braatz, Áron Horváth, Miha Možina, Anton Martin Emeršič in Neli Maraž). Pet študentov AGRFT-ja. To so Novi novi filmi AGRFT.

Oropana duša - Max je osamljeni ropar, ki spozna žrtev svoje kraje, Miča, kateremu je ukradel kolo.

Jogi in škatla - Jogi in Davor med vračanjem izgubljene pošiljke na pošti naletita na oviro birokracije in se odločita, da bosta pošiljko dostavila sama. Na poti do pravega naslova naletita na nekaj težav, vendar jih z nekaj sreče rešita. Huda glasba, dva modela in ena škatla.

Slastni gnus - Mlada mikrobiologinja Petra je pripravljena dati vse od sebe, da bi ustvarila resnično senzacionalen produkt. Mmmm, kako je kremast in zdrav ...

Odtisi - Film raziskuje povezavo med časom, smrtjo in življenjem skozi pot učenca po spominih na profesorja. Skozi pripovedovalno moč arhivskih posnetkov in pisem največjega slovenskega arhitekta film pričara pogled na preteklost skozi sedanjost.

Domov k spominu - Ob koncu se človek vrača na začetek, v otroštvo, k svojim koreninam. Kar bo ostalo, so le štori nekoč cvetočih češenj ter fotografije, ki jih čez čas ne bo mogel nihče več osmisliti. Štefka se po kapi ni spomnila niti, kako ji je ime. Neke noči pa se ji živo povrne spomin iz zgodnjega otroštva; ko je bila stara komaj 3 leta, ji je prababica pokazala fotografijo svojih otrok. Štefka se odpravi k sestri Zorki, oslepeli fotografinji, ki bi lahko vedela kaj več o fotografiji. Čas jima je že povsem nagubal kožo in spremenil kraje s fotografij. Njuni spomini vseeno ostajajo in se tako kot fotografije trmasto upirajo zabrisu.

Brezplačna projekcija