Počitniški kino: Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil (komična pustolovščina)

Počitniški kino: Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil (komična pustolovščina)

Brezplačna projekcija

Režija: Felix Herngren / Scenarij: Felix Herngren in Hans Ingemansson po romanu Jonasa Jonassona / Igrajo: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Mia Skaringer, Alan Ford, David Shackleton, Georg Nikoloff, Kerry Shale / 2013, Švedska / 114 min / komična pustolovščina

Allan se na svoj stoti rojstni dan odloči za pobeg in se po spletu naključij znajde sredi zabavne in popolnoma nepričakovane dogodivščine.

Kratka vsebina

Film Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil, posnet po knjižni uspešnici, ki je osvojila tudi naše kraje, pripoveduje zgodbo Allana Karlssona, ki se na jesen svojega dolgega in razgibanega življenja znajde v domu za ostarele, prepričan, da je to njegova zadnja postaja pred smrtjo. Edina težava je, da je Allan še vedno dobrega zdravja in ga življenje v domu iz dneva v dan bolj dolgočasi. Ko se začne približevati njegov stoti rojstni dan, se odloči, da bo pred nezanimivim vsakdanom pobegnil. Allan spleza skozi okno in se po spletu naključij znajde sredi zabavne in popolnoma nepričakovane dogodivščine.

 

Počitniški kino je soorganiziran z Mladinskim centrom Idrija.

Kinoprojekcija bo v nedeljo, 16. julija 2017 ob 21:00 v parku pred Mladinskim centrom Idrija.

V primeru slabega vremena bo predstava potekala v Filmskem gledališču Idrija.

Vstop prost