Kino: Lady Macbeth (drama)

Kino: Lady Macbeth (drama)

Režija: William Oldroyd / Scenarij: Alice Birch po povesti Lady Macbeth Mcenskega okraja Nikolaja Leskova / Igrajo: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton, Naomi Ackie, Christopher Fairbank / 2016, Velika Britanija / 89 min / drama

Lady Macbeth je sodoben film noir, preoblečen v viktorijansko kostumsko dramo. Drzen in svež filmski prvenec uveljavljenega gledališkega režiserja velja za eno od odkritij torontskega filmskega festivala in veliko senzacijo festivalov v Rotterdamu in Sundanceu.

Kratka vsebina

Leta 1865 na osamljenem posestvu sredi angleškega podeželja. Lady Katherine, ujeta v zadušljiv zakon z zagrenjenim in precej starejšim moškim, nemirno tava po praznih sobanah velike družinske hiše. Ko pa se spusti v strastno afero z neotesanim služabnikom Sebastianom, se v mladi gospodarici prebudi nova, neustavljiva sila in nihče več ji ne more preprečiti, da bi dobila, kar hoče.

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €