Kino: Leonard Cohen: Bird on a Wire (glasbeni dokumentarec)

Kino: Leonard Cohen: Bird on a Wire (glasbeni dokumentarec)

Režija in scenarij: Tony Palmer / Nastopajo: Leonard Cohen, Bob Johnston, Donna Washburn, Jennifer Warnes / 1974, Velika Britanija / 106 min / glasbeni dokumentarec

Film bo prikazan na rojstni dan Leonarda Cohena, s čimer bomo obeležili spomin nanj. Pred projekcijo bo pesmi interpretiral Rok Šinkovec. 

Kratka vsebina

Leta 1972 se je Leonard Cohen štel za enega večjih kantavtorjev in poetov takratnega časa. Na pobudo njegovega takratnega managerja, Martyja Machata, je uveljavljeni režiser Tony Palmer spremljal Cohena na glasbeni turneji, katero so pestili tehnični in osebni problemi. Film zaradi tega da unikaten vpogled v obdobje pesnikovega ustvarjanja, ki je bil kreativno na svojem vrhuncu. Dolga pot, ki je trajala od Dublina 18. marca 1972 do Jeruzalemu 21. aprila, pa razkrije še človeka, ki je v zaodrju največkrat neviden.  Film je dolgo veljal za izgubljenega, dokler ga niso ponovno odkrili leta 2009. Ljubitelji Cohena bodo v filmu deležni znanih skladb s turneje kot npr. Suzanne, Who By Fire, Chelsea Hotel, Sisters of Mercy, Famous Blue Raincoat, naslovno skladbo in še mnogo drugih. Palmer je med posnetke nastopov s turneje umestil tudi posnetke iz vietnamske vojne in filmov iz Cohenovega otroštva, s čimer je ustvaril močan testament avtorjeve unikatne zmesi poezije in politike.

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €