Kino: Sladke sanje (film posnet v Idriji)

Kino: Sladke sanje (film posnet v Idriji)

Režija: Sašo Podgoršek / Scenarij: Miha Mazzini / Igrajo: Janko Mandič, Veronika Drolc, Iva Zupančič, Josef Nadj, Davor Janjić, Grega Bakovič, Luka Tratnik, Ana Troha, Marinka Štern, Jože Hrovat, Iva Babič, Milena Muhič, Jernej Šugman / 2001, Slovenija / 110 min / slovenski film

Film je bil posnet v Idriji. Osvojil je nagrado Mednarodne federacije filmskih kritikov FIPRESCI na mednarodnem filmskem festivalu v Festroii 2002, zlato palmo na Filmskem festivalu v Valenciji in vesno za najboljši slovenski film na Festivalu slovenskega filma. Posnet je bil po romanu Mihe Mazzinija Kralj ropotajočih duhov.

Kratka vsebina

Egon Vittori je star trinajst let in nima gramofona. Jugoslavija z začetka sedemdesetih pa je videti kot dežela obilja. Uvožene dobrote prihajajo čez mejo in med njimi so tudi ameriška glasba, filmi in moda. Vsi imajo gramofone, le Egon ne. Pri uresničevanju načrta, kako ga pridobiti, se prebija med družinskimi člani, hipaškimi lastniki gramofonskih plošč, sošolci, učitelji, komunisti in oporečniki. Nazadnje dobi gramofon. Spotoma pa še odraste.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €