Kino: Kvadrat (komična drama)

Kino: Kvadrat (komična drama)

Režija in scenarij: Ruben Östlund / Igrajo: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary / 2017, Švedska, Nemčija, Francija, Danska/ 151 min / komična drama

Bridka satirična drama, ki odraža čas, v katerem živimo, se sprašuje o občutku skupnosti, moralnem pogumu in nenavadnih potrebah bogatih po hranjenju lastne egocentričnosti. Zlata palma na festivalu v Cannesu.

Kratka vsebina

Christian je uspešen kurator muzeja sodobne umetnosti. Živi v epicentru umetniške srenje in svoje delo jemlje zelo resno. Nekaj dni pred odprtjem prestižne razstave Kvadrat ga okradejo, kar ga docela pretrese. Christian se tako poda na lov za storilci in kmalu konča v nenavadnih situacijah, zaradi katerih se prične spraševati o lastnem moralnem kompasu. Istočasno se spopada s PR agencijo, ki jo je muzej najel za promocijo prihajajoče razstave. Le-ta pa namesto promocije njemu in muzeju povzroči velik kaos.


Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,50 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €