Kino: Reševanje malega Nema (animirani družinski film)

Kino: Reševanje malega Nema (animirani družinski film)

Režija in scenarij: Andrew Stanton / Glasovi: Alexander Gould, Erica Beck, Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Geoffrey Rush / 2003, ZDA / 101 min / ANIMIRANA DRUŽINSKA KOMEDIJA

 

Kratka vsebina

 

Če si drobcena riba, je življenje ob Koralnem grebenu strahovito nevarno. Marlin, ki sam vzgaja sinka Nema, ves čas živi v strahu. Ko napoči prvi šolski dan in mora Nemo zapustiti varno zavetje doma, ga Marlin ves nervozen spremlja in si žene k srcu vsak njegov gib. A Nemo kljubuje očetu in odplava stran, da bi si pobliže ogledal čoln. Iznenada ga ujame potapljač, Marlin pa to le nemočno opazuje. Ko malce pride k sebi, se obupan odloči, da bo poiskal sina. Pripluje mimo ribje šole in se dobesedno zaleti v simpatično ribico Dory, ki mu ponudi pomoč. Težava je samo v tem, da ima Dory strahovito kratek spomin in vse pozabi v trenutku, ko se zgodi. Podvodni duo se poda na misijo nemogoče: rešiti Nema.

 

 


Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

 

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €