Kino: Zbogom, Berlin! (družinska komedija)

Kino: Zbogom, Berlin! (družinska komedija)

Režija: Fatih Akin / Scenarij: Fatih Akin, Hark Bohm, Lars Hubrich (po noveli Wolfganga Herrendorfa) / Igrajo: Anand, Batbileg, Tristan Göbel / 2016, Nemčija / 93 min / DRUŽINSKA KOMEDIJA

 

Kratka vsebina

 

Maiku konec šolskega leta ne prinaša nič lepega: najlepše dekle v razredu čez tri tedne praznuje rojstni dan in on je edini od sošolcev, ki ni povabljen. Čakajo ga zdolgočasene počitnice v domači vili z mamo, ki ga sicer razvaja, a le če ni ravno na odvajanju na »lepotni farmi«, in večno odsotnim očetom. Nenadoma pa se pred njegovim pragom pojavi novi sošolec – uporni najstnik Čik (skrajšano od Čičov), ruski priseljenec in izobčenec, s katerim si deli le to, da se ju vsi izogibajo. Čik ga povabi na popotovanje iz Berlina v neznano. Z ukradeno lado nivo se brez vozniškega izpita odpravita po zaprašenih stranpoteh. Na potovanju se srečujeta z raznovrstnimi neznanci, nezgodami in humornimi preizkušnjami. Najbolj pa spoznavata in preizkušata sama sebe ter prijateljstvo, ki se med njima zlagoma utrjuje.

 

 


Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

 

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €