Kino: Bitka med spoloma (drama)

Kino: Bitka med spoloma (drama)

Režija: Jonathan Dayton, Valerie Faris / Scenarij: Simon Beaufoy / Igrajo: Emma Stone, Steve Carell, Sarah Silverman, Bill Pullman, Alan Cumming, Elisabeth Shue, Austin Stowell, Eric Christian Olsen / 2017, ZDA / 121 min / DRAMA

Kratka vsebina

Septembra leta 1973 se je odvila najslavnejša športna tekma, ki so jo poimenovali Bitka med spoloma. Pomerila sta se takrat 45-letni nekdanji šampion Bobby Riggs in takratna najboljša teniška igralka sveta Billie Jean King. Kingova in Riggs sta se istočasno spopadala tudi z osebnimi demoni in vprašanji lastne identitete. Kingova se ni zavzemala zgolj za enakopravnost med spoli, temveč se je bojevala tudi z vprašanjem svoje spolne usmerjenosti, ko se je pričelo njeno prijateljstvo z Marilyn Barnett. Riggs pa se je spopadal z zasvojenostjo z igrami na srečo na račun svoje družine. Skupaj sta uprizorila kulturni spektakel, ki je odmeval daleč onkraj teniškega igrišča in vzbudil diskusije, ki trajajo še danes.

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €