Kino: Trije plakati pred mestom (komična drama)

Kino: Trije plakati pred mestom (komična drama)

Režija in scenarij: Martin McDonagh / Nastopajo: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes, Peter Dinklage, Caleb Landry Jones, Abbie Cornish, Kathryn Newton, Samara Weaving, Lucas Hedges, Clarke Peters, Brendan Sexton III, Kerry Condon, Željko Ivanek/ 2017, Velika Britanija, ZDA / 115 min / KOMIČNA DRAMA 

Črna tragikomedija z veličastno Frances McDormand je prejela nagrado za najboljši scenarij v Benetkah, nagrade zlati globus za najboljši film, glavno žensko vlogo, scenarij in stranskega igralca ter nagradi oskar za glavno žensko vlogo ter moško stransko vlogo.

Več mesecev je že minilo, odkar so Mildred Hayes umorili hčerko, policija pa še vedno ni našla morilca. Razjarjena in prizadeta mati se zato odloči za drzno potezo. Najame tri reklamne panoje, ki stojijo pred vstopom v domače mestece, nanje pa da napisati ogorčeno sporočilo, namenjeno šefu policije Williamu Willoughbyju. Plakati nemudoma sprožijo kontroverzo. Ko se v primer vmeša policist Dixon, nezrel mamin sinko in nestrpen nasilnež, se bitka med Mildred in možmi postave v mestecu Ebbing še zaostri.

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €