Kino: Filmske zvezde ne umirajo v Liverpoolu (romantična drama)

Kino: Filmske zvezde ne umirajo v Liverpoolu (romantična drama)

Režija: Paul McGuigan / Scenarij: Matt Greenhalgh po istoimenski knjigi Petra Turnerja / Igrajo: Annette Bening, Jamie Bell, Julie Walters, Kenneth Cranham, Vanessa Redgrave, Stephen Graham / 2017, Velika Britanija / 106 min / ROMANTIČNA DRAMA 

Resnična ljubezenska zgodba med mladim britanskim igralcem in ugašajočo hollywoodsko zvezdo posneta po knjigi britanskega igralca Petra Turnerja.

Mladi igralec Peter Turner leta 1978 v Liverpoolu spozna legendarno in ekscentrično hollywoodsko zvezdnico Glorio Grahame v zadnjih letih njenega življenja. Senzualna femme fatale se je v petdesetih letih pojavljala ob velikih imenih, kot so Humphrey Bogart, Robert Mitchum, Lana Turner in Kirk Douglas, leta 1952 pa je za nastop v Minnellijevem Mestu iluzij prejela oskarja za stransko žensko vlogo. Gloria je, takrat že v poznih petdesetih, nastopala v manjših gledaliških produkcijah v Liverpoolu, kjer se je romantično zapletla z veliko mlajšim Petrom.

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €