Kino: Ostržek (animirani družinski film)

Kino: Ostržek (animirani družinski film)

Režija: Ben Sharpsteen, Hamilton Luske / Scenarij: Ted Sears, Otto Englander, Webb Smith, William Cottrell, Joseph Sabo, Erdman Penner, Aurelius Battaglia / Glasovi: Cliff Edwards, Dickie Jones, Christian Rub, Mel Blanc, Walter Catlett, Charles Judels, Evelyn Venable, Frankie Darro / 1940, ZDA / 88 min / ANIMIRANI DRUŽINSKI FILM

Mojster Geppetto v svoji delavnici iz lesa izrezlja lutko, Ostržka, kateremu Modra vila vdahne življenje. Pove mu, da ga bo spremenila v pravega fanta samo, če se bo izkazal za odkritosrčnega, hrabrega in nesebičnega. Ob strani mu stoji zvesti čriček Jiminy, ki ima z Ostržkom veliko dela, saj ta ne uboga in laže. Ko se po daljšem potepanju vrne domov, ugotovi, da je Geppetta na morju pojedel veliki kit glavač in sedaj biva v njegovem trebuhu. Ostržek se poda na svojo največjo preizkušnjo, na kateri bo dokazal, ali je v resnici vreden, da postane pravi fant.

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €