Kino: Podmornica (komedija)

Kino: Podmornica (komedija)

Režija: Richard Ayoade / Scenarij: Richard Ayoade, Joe Dunthorne / Igrajo: Noah Taylor, Paddy Considine, Craig Roberts, Yasmin Paige, Sally Hawkins, Darren Evans / 2010, Velika Britanija, ZDA / 97 min / ROMANTIČNA KOMEDIJA

Zgodba o petnajstletnem Oliverju Tateu, najstniku s kopico problemov, ki si v prihajajočem poletju postavi dva cilja: izgubil bo nedolžnost (dokler je to še ilegalno) in rešil zakon svojih staršev. 
 
Oliver Tate je čudaški najstnik. Živi s svojimi starši v odmaknjeni pokrajini v Walesu in sanjari o svoji prvi ljubezni, sošolki Jordani. Njegove ljubezenske fantazije v njem nemalokrat vzbudijo bizarne, celo samomorilske misli. Morda pa so njegovi občutki zgolj reciklirana oblika odnosa med njegovimi starši, ki sta iz dneva v dan bolj naveličana drug drugega. Oliver pa sumi, da ima njegova mama skrivno afero s svojo mladostno ljubeznijo, samooklicanim ekscentrikom in ezoterikom Grahamom, ki se je pravkar preselil v sosednjo hišo. Je njegova ljubezen do Jordane res tisto pravo občutenje, ki ga včasih preveva kot ocean ter mu daje občutek, da je postal eno s sončnim zahodom in obalo?

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €