FGI: Ne bom več luzerka (komična drama)

FGI: Ne bom več luzerka (komična drama)

Režija in scenarij: Urša Menart / Igrajo: Eva Jesenovec, Živa Selan, Saša Pavček, Branko Završan, Špela Rozin, Jurij Drevenšek, Tina Potočnik Vrhovnik, Lara Vouk, Timon Šturbej, Aljaž Jovanović, Matic Lukšič / 2018, Slovenija / 88 min / KOMIČNA DRAMA

Film je prejel vesno za najboljši celovečerec, vesno za najboljši scenarij in posebno omembo članov žirije, slovenskih filmskih kritikov in kritičark. Po projekciji bo tudi pogovor z Uršo Menart.

Špela, diplomantka umetnostne zgodovine, bo kmalu stara trideset. Preživlja se s priložnostnimi deli, saj še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili v tujino in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo v Ljubljani ostala, pa čeprav se večina njenega družabnega življenja odvija na Skypu. Ko se brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih razočaranih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala.

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €