POČITNIŠKI KINO 2019: Vlado Kreslin - Poj mi pesem (glasbeni dokumentarec)

POČITNIŠKI KINO 2019: Vlado Kreslin - Poj mi pesem (glasbeni dokumentarec)

VSTOP PROST
GODOVIČ (BAJER) 

Režija in scenarij: Miran Zupanič / Nastopajo: Vlado Kreslin, Eva Strmljan Kreslin, Katarina Kreslin, Milan Kreslin, Vera Pergar, Blaž Ogorevc, Jure Potokar, Anton Avbelj, Marjan Bokan, Vojko Kokot, Mali bogovi in Beltinška banda / 2018, Slovenija / 107 min / GLASBENI DOKUMENTAREC

Tista črna kitara, Namesto koga roža cveti, Od višine se zvrti so že ponarodele pesmi Vlada Kreslina. Glasbenik ima pri svojem občinstvu kultni status, ki ni posledica samopromocijskih prijemov, ampak rezultat osebne karizme in sugestivnega glasbenega izraza. Ta temelji na prepletu tradicionalne panonske melodičnosti, rockovskega uporništva in izvirne pesniško-glasbene govorice. Dokumentarec Poj mi pesem prikazuje kulturni kontekst, v katerem Kreslin deluje že več kot štirideset let. To je film o glasbi in tistih, ki jo imajo radi.


Projekcija je organizirana v sodelovanju z Mladinskim centrom Idrija in ŠMD Godovič in je del programa POČITNIŠKI KINO 2019. V primeru slabega vremena bo projekcija v sejni sobi gasilskega doma v Godoviču.