The Work (dokumentarec)

The Work (dokumentarec)

Režija in scenarij: Jairus McLeary / 2017, ZDA / 87 min / DOKUMENTAREC
 
Film je prestavljen na nov termin. V zloženki in na mesečnem plakatu je naveden star termin, katerega prosim ne upoštevajte.

Film prikazuje neposredno čustveno pomoč, različne tehnike zdravljenja in pomen prepoznavanja in preseganja travm človeka. Čeprav se dogaja v zaporu, je to dejansko film o vsakem izmed nas.

V zaporu Folsom v Kaliforniji se trije moški civilisti udeležijo štiridnevne skupinske terapije z obsojenci četrte stopnje. V tem času, vsak udeleženec terapije doživi globok spust v bolečine svoje preteklosti. Surov in odprt proces, ki ga zaporniki doživljajo in izkusijo, preseže pričakovanja obiskovalcev. Prisili jih, da vidijo sebe in zapornike na povsem nove in nepričakovane načine in s tem izstopijo iz svoje cone udobja.

Namen filma je prikazati nov in zelo neposreden, vendar izredno učinkovit način terapevtskega oziroma rehabilitacijskega dela z zaporniki, bivšimi zaporniki in povsem preprostimi ljudmi zunaj zapora (civilisti). Ta neposreden način skupinske terapije je izredno učinkovit za vse prisotne. Pomaga nam razumeti, zakaj večina ljudi v sebi nosi destruktivna nagnjenja, čustvene bolečine in rane, ki nas spremljajo v vsakodnevnem življenju. Pokaže nam, kako jih lahko varno in neposredno sprostimo iz svoje osebnosti. Udeleženci nas v štiridnevni skupinski terapiji na direkten način učijo, kako biti avtentičen, resničen in jasen; kako sprostiti potlačena in skrita čustva in občutke, kako deluje človeška podpora in pomoč, kaj so določeni vzroki naših izzivov v življenju, odnosih in kako jih lahko spremenimo. Udeleženci skupinske terapije odkrijejo ranjenega moškega v sebi in posledice odnosa med očetom in sinom, kar je tudi poglavitni vzrok za rane, ki peljejo moškega v notranjo in zunanjo destruktivnost. Kar pa ne pomeni, da film ni primeren za žensko publiko.

Odziv gledalcev: "Ta film bi si moral ogledati vsak moški, vsak oče, vsak mladostnik in tudi vsaka ženska, mama in mladostnica. "



Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €