Predstavitev knjige France Bevk - od Pestrne do Čedermaca in osebne poštne znamke

Predstavitev knjige France Bevk - od Pestrne do Čedermaca in osebne poštne znamke

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, Mladinska knjiga in Filatelistično društvo Idrija vas vabimo na
predstavitev knjige France Bevk - od Pestrne do Čedermaca 
in osebne poštne znamke 
v sredo, 23. septembra 2020, ob 18. uri v pritličnem prostoru knjižnice.
Album France Bevk – Od Pestrne do Čedermaca, ki je posvečen 130. obletnici rojstva in 50. obletnici smrti pisatelja Franceta Bevka, bodo predstavili avtorji Boris Jukić, Marija Mercina in Urška Perenič skupaj z urednico Nelo Malečkar. France Bevk je po številu knjig naš najplodovitejši  avtor,  dolga desetletja pa je veljal za glasnika primorskega ljudstva in ljudskega pisatelja. Monografija – skupaj z več kot 250 fotografijami, dokumenti in rokopisi – celovito osvetljuje njegovo ustvarjanje, življenje in delovanje. Življenjski in literarni portret Franceta Bevka so sestavili: Boris Jukić, Vladka Tucovič Sturman, Alenka Puhar, Marija Mercina, Urška Perenič, Jacek Kozak, Miroslav Košuta ter Željko Kozinc in s ponatisi Kristina Brenkova in Andrej Budal.
»Prirojeno veselje do pripovedovanja; imam ga morda od prednikov, ki so v samoti mnogo razmišljali in čustvovali, se oplajali z domišljijo. Ta je tudi meni že v mladih letih ustvarjala podobe, ki sem jim skušal vdahniti obraz nepotvorjene resnice.« France Bevk
Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer prosimo, da obiskovalci upoštevajo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko in si pred vstopom razkužijo roke. Število obiskovalcev je omejeno na 50.