OKOLJSKI BOJI (predstavitev publikacije)

OKOLJSKI BOJI (predstavitev publikacije)

VSTOP PROST

Dogodek je del programa Gaia Film Festival in bo potekal v Filmskem gledališču Idrija.

Vabljeni na predstavitev tematskega zbornika Časopisa za kritiko znanosti - Okoljski boji: Skozi prizmo množične mobilizacije. Številka prinaša analizo aktualnih okoljskih politik, premisleke o mestu človeka v naravi, o odnosu med naravo in delom, o položaju kmetstva in o povezavi med okoljem in migracijami. Pri nastajanju številke so imele osrednjo besedo pobude, gibanja in posamezniki, ki so neposredno vpleteni v okoljske boje; posebno pozornost pri tem posvečamo vodam. Štiristo stranski zbornik je odličen uvod v širok spekter okoljskih bojev in premislekov, ki jih je nujno brati in razumeti skupaj.

Zeleno izdajo ČKZ-ja bosta predstavila: Monika Weiss, diplomirana novinarka, ki se vse bolj posveča okoljskemu aktivizmu. V pričujoči številki je objavljen njen članek Šibitev okoljskega gibanja v Sloveniji - oris dveh primerov, v katerem se ukvarja z grožnjami, diskreditacijami in drugimi oblikami pritiskov, s katerimi se soočajo domači okoljski aktivisti.

Arne Zupančič je družbeno-politični delavec, aktiven predvsem v polju migracij, sicer pa sourednik številk ČKZ-ja o okoljskih bojih.