Zajec Jojo (komična drama)

Zajec Jojo (komična drama)

Dogodek poteka v Filmskem gledališču Idrija.

Režiser: Taika Waititi / Scenarij: Taika Waititi / Igrajo: Roman Griffin Davis, Thomasin Harcourt McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Stephen Merchant , Alfie Allen, Archie Yates / 2019, ZDA, Nova Zelandija, Češka Republika / 108 min / KOMIČNA DRAMA

Odštekana satira o fantiču in njegovem izmišljenem prijatelju Hitlerju ponuja razmislek o tem, na čem gradimo svoje predsodke ter kako jih lahko premagamo. Oskar za najboljši prirejeni scenarij.

Jojo je prijazen desetletni fant, ki se vključi v hitlerjanski mladinski tabor. A pri njegovi trdni nameri, da postane vzoren nacist, ga ovirajo naslednja dejstva: njegova sestra je mrtva, oče je na fronti, sam pa preprosto nima želodca za kruta dejanja. Jojev edini sogovornik in zaupnik je njegov namišljeni prijatelj Adolf, prijazna, energična in nadvse zgovorna različica firerja. Ko Joja zaradi incidenta z bombo izključijo iz tabora in je prisiljen več časa preživeti doma, zgrožen ugotovi, da njegova mama skriva judovsko najstnico Elso. Ob zavedanju, da bi to razkritje ogrozilo mamino življenje, se z Elso spoprijatelji, pri tem pa spozna, da morda ni razloga, da sovraži ljudi.



Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €