Pogovorni večer s pisateljico Nino Mav Hrovat

Pogovorni večer s pisateljico Nino Mav Hrovat

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija in Krajevna skupnost Mesto Idrija vas vabita na

pogovorni večer s pisateljico NINO MAV HROVAT

KDAJ SMO PRESTARI ZA PRAVLJICE?

v petek, 24. novembra 2023, ob 18. uri v pritličnem prostoru Mestne knjižnice in čitalnice Idrija.

Nina Mav Hrovat, magistrica profesorica predšolske vzgoje, pisateljica leposlovja za otroke in mladino, je redno zaposlena v vrtcu, nastopa pa tudi kot pravljičarka, predava za starše in strokovne delavce v vrtcih ter se v prostem času ukvarja z ljubiteljsko kulturo. Kot ustanovna članica Kulturnega društva Mlin Radomlje je tudi avtorica komedij za odrasle in več otroških predstav, ki so bile uprizorjene v Radomljah in drugih manjših odrih po Sloveniji, preizkusila se je kot igralka, scenaristka, režiserka in predsednica društva. Najraje dela z otroki in jih spodbuja k ustvarjanju, kulturnemu udejstvovanju in izražanju. Delo z otroki in ljubezen do pravljic sta jo pripeljala do prvih avtorskih del, ki so bila objavljena v revijah za otroke (Cicido, Ciciban…). Za prvenec O kralju, ki ni maral pospravljati je leta 2009 prejela nagrado izvirna slovenska slikanica, letos pa je bila med izbranimi slovenskimi avtorji 75. Frankfurtskega knjižnega sejma.

Medtem ko v prestolnici poteka 39. Slovenski knjižni sejem, se bomo v naši knjižnici s pisateljico pogovarjali o pomenu branja in pripovedovanja, o različnih vrstah pravljic, o navduševanju otrok, mladostnikov in odraslih za branje in drugih temah, povezanih s knjigami.

Dogodek je organiziran v okviru tedna splošnih knjižnic.

PRAVLJICA ZA OTROKE, sobota, 25. 11. 2023, ob 10:00 https://www.idr.sik.si/si/vsebina/4215/pravljicna-ura-z-nino-mav-hrovat